1. Ma este 6 órától vecsernyét végzünk.
  2. Szerdán ünnepünk lesz: Istenszülő születésének az ünnepe. Kedd este nem végzünk Rákoscsabán vecsernyét, hanem buzdítunk mindenkit, – aki teheti, – hogy menjünk át Gödöllőre, ahol a görögkatolikus püspökök találkozójának részeként este 6 órától közösen vehetünk részt az ünnepi vecsernyén.
  3. Másnap, szerdán a Szent István Bazilikában délután 4 órától görögkatolikus Szent Liturgiát végeznek a hazánkban lévő görögkatolikus püspökök. Ezen a szertartáson néhány személy egyházközségünkből is részt vehet. Aki szeretne ezen részt venni, az engem keressen meg ezügyben!
  4. Szerdán, az ünnep napján Rákoscsabán reggel 8 órától kezdjük az utrenyét, majd 9 órától Szent Liturgiát végzünk. Este NEM végzünk Szent Liturgiát.
  5. Kedden, és csütörtökön reggel 8 órától Szent Liturgiát végzünk.
  6. Szerda este nem lesz imaóra sem.
  7. Szombaton este 6 órától vecsernyét végzünk.
  8. Vasárnap a szokott rend szerint: 8-tól Pécelen végzünk Szent Liturgiát. A Rákoscsabai rendben viszont lesz némi változás. Mivel többen jelezték, hogy a televízió képernyője előtt szeretnének bekapcsolódni a pápai mise közvetítésébe, ezért ½ 10-től Rákoscsabán csak részletet fogunk végezni az utrenyéből, és a Szent Liturgiát a szokottnál fél órával korábban, 10-órától fogjuk kezdeni. Este 6 órától vecsernyét végzünk.
  9. Akik korábban az egyházközségi csoportba jelentkeztek a pápai misén való személyes részvételre, azoknak hirdetem, hogy a belépési azonosítók még nem érkeztek meg. Ezügyben a hét második felében a csoport vezetőjénél, Csopják Tamásnál lehet majd érdeklődni. A jegyeket majd tőle lehet átvenni. Jövő vasárnap reggel ¾ 8-kor a Rákoscsabai állomáson van találkozó azok számára, akik nem autóval utaznak, illetve ½ 9-kor a Keleti pályaudvar oldalsó bejáratánál.
  10. Két hét múlva, szeptember 18-án szombaton templom-nagytakarítást szervezünk. Reggel 9-re szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen segítene ebben!

Vatamány Sándor parókus atya

Legújabb bejegyzések

Templombúcsú

Az idei templombúcsúnkat október 3-án tartjuk. A szertartás után közös ebédre mindenkit nagy szeretettel várunk a templomudvaron, melyhez süteményeket és italokat is hozhatunk, hogy a közös együttlét örömében egymást is megvendégelhessük.

Letölthető szertartások

A szertartások digitális szövegei a  Gödöllői Görögkatolikus Parókia honlapjáról tölthetőek le.