1. Ma este 6 órától vecsernyét végzünk.
  2. Hétfőn, kedden, szerdán este 6 órától Előszenteltek Liturgiáját fogjuk végezni.
  3. Szerdán este 5 órától a szokásos imaórát végezzük.
  4. Nagycsütörtökön reggel 8 órától Szent Bazil Liturgiát végzünk vecsernyével. Este 6 órától a Kínszenvedési evangélium olvasásának a szertartását végezzük.
  5. Nagypénteken reggel 8 órától a Királyi imaórákat végezzük. Ez a zsoltárok imádkozásának szertartása. Este 6 órától a sírbatételi szertartást fogjuk végezni.
  6. Nagyszombaton reggel 8 órától Szent Bazil Liturgiát végzünk vecsernyével. Ez a szertartás már a föltámadási szertartás megelőlegezése. Este 3/4 8-tól megkezdjük a feltámadási zsolozsmát, majd 8 órától a feltámadási körmenettel megkezdjük a feltámadási szertartásunkat.
  7. Mához egy hétre húsvét-vasárnap, Pécelen reggel 8-tól, Rákoscsabán pedig  ½ 11-től Szent Liturgiát végzünk. Ezen a napon Utrenyét nem végzünk, hisz előző este a feltámadási szertartás keretében elvégezzük. A Szent Liturgiák után Pécelen és Rákoscsabán is pászkaszentelést végzünk.
  8. Közeledik a jövedelemadó-bevallás időszaka. Dönthetünk a befizetett adónk kétszer 1%-ról. Az egyháznak felajánlható első 1%-ot nem lehet külön Görögkatolikus Egyháznak felajánlani, hanem összefoglalóan a Katolikus Egyház nevére lehet felajánlani a 0011-es számra. Fontos, hogy mindenki rendelkezzen erről az 1 %-ról, az is, akinek a kedvezmények miatt esetleg nincs is jövedelemadója, mert a „nullás” felajánlás is számít.
  9. Ami közvetlenül bennünket, Rákosmenti Görögkatolikusokat érint, az a második 1%, mely külön nekünk is felajánlható, a „Szent Cirill és Metód Alapítvány” nevére. Az alapítvány adószáma: 18052576-1-42.
  10. Folytatjuk a gyűjtést az ukrajnai háború áldozatainak megsegítésére. Pénzbeli adományainkat a kihelyezett kosárba is be lehet dobni, illetve közvetlenül is át lehet utalni az egyházmegye gyűjtő-számlájára. Egyéb dolgok adományozására – is lehetőség van. Ezzel kapcsolatban Madainé Etát, „egyházközségi karitász vezetőt” lehet megkeresni. (06-30/9-001-038)

Vatamány Sándor parókus

Legújabb bejegyzések

Templombúcsú

Az idei templombúcsúnkat október 3-án tartjuk. A szertartás után közös ebédre mindenkit nagy szeretettel várunk a templomudvaron, melyhez süteményeket és italokat is hozhatunk, hogy a közös együttlét örömében egymást is megvendégelhessük.

Letölthető szertartások

A szertartások digitális szövegei a  Gödöllői Görögkatolikus Parókia honlapjáról tölthetőek le.