1. A mai perselypénzt a „Katolikus Iskolák” támogatására fogjuk beküldeni.
  2. A mai nap véget ér egyházunkban a farsang, s holnap, megkezdődik a böjt. A böjt első napja – Tiszta Hétfő – Szigorú böjt. Egyházunk előírása értelmében ezen a napon sem húsos, sem tejes, vajas, tojásos ételt nem fogyasztunk. Ajánlatos lenne, hogy legalább ezt a szigorú böjti napot azok is megpróbálják betartani, akik üzemi konyhán étkeznek. Jelenlegi előírásunk szerint a hét többi napja közül szerdán és pénteken egyszerű böjtöt tartunk, amikor a húsos eledeltől tartózkodunk. A hét többi napján nincs kötelezően böjt előírva, de természetesen, aki szeretne nagyobb felajánlást tenni, az a többi napokon is böjtölhet. A holnapi nap tehát szigorú böjt.
  3. Ma este 6 órától a böjtkezdő vecsernyét fogjuk elvégezni.
  4. Szerda este 5 órától a szokásos imaórát végezzük.
  5. Szerdán és pénteken, este 6 órától Előszenteltek Liturgiáját végezzük. Péntek este, az „Előszenteltek Liturgiájának” végén kolliva áldást végzünk. A szertartás végén minden jelenlévő részesülhet ebből a különleges édességből.
  6. Szombat este 6 órától vecsernyét végzünk.
  7. Mához egy hétre, vasárnap a szertartásokat a szokott rend szerint fogjuk végezni: 8-tól Pécelen végzünk Szent Liturgiát. ½ 10-től Rákoscsabán utrenyét, majd ½ 11-től Szent Liturgiát végzünk.

Figyelem! Kárpátalján élők megsegítésével kapcsolatos lehetőségekről itt tájékozódhatunk: http://www.nyirgorkat.hu/?q=hir&id=5500&l=

 

Vatamány Sándor parókus

Legújabb bejegyzések

Templombúcsú

Az idei templombúcsúnkat október 3-án tartjuk. A szertartás után közös ebédre mindenkit nagy szeretettel várunk a templomudvaron, melyhez süteményeket és italokat is hozhatunk, hogy a közös együttlét örömében egymást is megvendégelhessük.

Letölthető szertartások

A szertartások digitális szövegei a  Gödöllői Görögkatolikus Parókia honlapjáról tölthetőek le.