1. A héten csütörtökön, január 6-án ünnepünk lesz: Úrjelenés ünnepe. Az előesten, szerdán este 6 órától Vecsernyével egybekötött Szent Bazil Liturgiát végzünk. Az ünnep napján ugyancsak este 6 órától Szent Liturgiát végzünk. Ezen Szent Liturgia után elvégezzük az ilyenkor szokásos Nagy vízszentelés szertartását.
  2. Kedden és pénteken reggel 8 órától Szent Liturgiát végzünk.
  3. Szerdán este 5 órától a szokásos imaóra lesz. Utána 6 órától tehát az ünnep előesti vecsernyét végezzük Szent Bazil Liturgiával.
  4. Szombaton este 6 órától vecsernyét végzünk.
  5. Mához egy hétre, vasárnap a szertartásokat a szokott rend szerint fogjuk végezni: 8-tól Pécelen végzünk Szent Liturgiát. ½ 10-től Rákoscsabán utrenyét, majd ½ 11-től Szent Liturgiát végzünk.
  6. Vasárnap Nem végzünk vecsernyét!
  7. Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódóan házszentelést végzünk. Minden kedves testvéremhez szeretnék eljutni így az év elején, hogy az otthonában közösen imádkozzunk! Kérem, hogy ehhez mindenki keressen meg, hogy időpontot egyeztessünk!

Vatamány Sándor parókus

Legújabb bejegyzések

Templombúcsú

Az idei templombúcsúnkat október 3-án tartjuk. A szertartás után közös ebédre mindenkit nagy szeretettel várunk a templomudvaron, melyhez süteményeket és italokat is hozhatunk, hogy a közös együttlét örömében egymást is megvendégelhessük.

Letölthető szertartások

A szertartások digitális szövegei a  Gödöllői Görögkatolikus Parókia honlapjáról tölthetőek le.