1. A mai perselybevételt az ukrajnai háborúban szenvedők megsegítésére fogjuk továbbítani.
  2. Ma este 6 órától böjti vecsernyét fogunk végezni.
  3. Szerda este 5 órától a szokásos imaórát végezzük.
  4. Szerdán, este 6 órától Előszenteltek Liturgiáját végezzük.
  5. Pénteken ezúttal NEM végzünk Előszenteltek Liturgiáját.
  6. Szombaton ismét „halottak szombatja” lesz. A Szent Liturgiát ezúttal délelőtt 9-kor kezdjük, abban bízva, hátha még többen össze tudunk jönni imádkozni. A Szent Liturgia után halotti megemlékezéseket, HRAMOTÁ-t végzünk. Aki szeretne a saját elhunyt hozzátartozójáért megemlékezést végeztetni, de még nem adta le elhunyt hozzátartozóinak a nevét, az még megteheti. Hátul a polcon még megtalálhatóak az adatlapok.
  7. Szombat este 6 órától vecsernyét végzünk.
  8. Mához egy hétre, vasárnap a szertartásokat a szokott rend szerint fogjuk végezni: 8-tól Pécelen végzünk Szent Liturgiát. ½ 10-től Rákoscsabán utrenyét, majd ½ 11-től Szent Liturgiát végzünk.
  9. Nagyböjti közös ikonfestésre vár minden érdeklődőt szeretettel Laczkó Anita. Az első találkozásra ezen a héten csütörtök este kerül sor. A részletekről a hirdetőtáblán olvashatunk.
  10. Az ukrajnai háború áldozatainak megsegítésére gyűjtést hirdetünk. Pénzbeli adományainkat itt a kosárba is be lehet dobni, illetve közvetlenül is át lehet utalni az egyházmegye gyűjtő-számlájára. Egyéb adományra is lehetőség van. Ezzel kapcsolatban Madainé Etát, „egyházközségi karitász vezetőt” lehet megkeresni.

Figyelem! Kárpátalján élők megsegítésével kapcsolatos lehetőségekről itt tájékozódhatunk: http://www.nyirgorkat.hu/?q=hir&id=5500&l= és https://gorogkatolikus.hu/adomanyok.html

Vatamány Sándor parókus

Legújabb bejegyzések

Templombúcsú

Az idei templombúcsúnkat október 3-án tartjuk. A szertartás után közös ebédre mindenkit nagy szeretettel várunk a templomudvaron, melyhez süteményeket és italokat is hozhatunk, hogy a közös együttlét örömében egymást is megvendégelhessük.

Letölthető szertartások

A szertartások digitális szövegei a  Gödöllői Görögkatolikus Parókia honlapjáról tölthetőek le.