1. Ma este 6 órától böjti vecsernyét fogunk végezni.
 2. Szerda este 5 órától a szokásos imaórát végzünk. Utána, este 6 órától a különleges bűnbánati szertartásunkból, Krétai Szent András Bűnbánati Nagy Kánonjából fogunk egy részletet elvégezni. A teljes szertartás mintegy 4-5 órás szertartás lenne. Ebből – egy másfél órás részt fogunk végezni. Ha valaki úgy érzi, hogy csak félórát, vagy egy órát tud itt lenni, akkor is jöjjön el, hiszen egy félórai együtt imádkozás is több annál, mintha nem jönne.
 3. Pénteken este 6 órától Előszenteltek Liturgiáját fogjuk végezni.
 4. Szombat délelőtt egyházközségünk lelki-délelőttöt tart. Reggel 9 órától az Akathisztosz szertartását végezzük el. Ezután lehetőség lesz mindenkinek a húsvéti szentgyónását elvégezni. Meghívtam Bubrik Miklós atyát a dunakeszi egyházközség parókusát, s vele fogunk gyóntatni. 12 órától Szent Liturgiát végzünk.
 5. Szombaton este 6 órától vecsernyét végzünk.
 6. Mához egy hétre, vasárnap a szertartásokat a szokott rend szerint fogjuk végezni: 8-tól Pécelen végzünk Szent Liturgiát. ½ 10-től Rákoscsabán utrenyét, majd ½ 11-től Szent Liturgiát végzünk. Ezen a Szent liturgián a Szentföldi zarándokhelyek javára fogunk gyűjteni.
 7. Vasárnap este 6 órától vecsernyét végzünk.
 8. Múlt hétfőn ismét beindult a hétfő esti női torna. Ezen a héten hétfő este 6-órától 7 óráig várja a lányokat, asszonyokat Zajáczné Andrea, a templommal szembeni ház alagsorában.
 9. Húsvét ünnepe előtti templomtakarítást két hét múlva, április 9 (szombat) délelőttre tervezzük. Szeretettel várjuk a segítő kezeket!
 10. Közeledik a jövedelemadó bevallás időszaka. Dönthetünk a befizetett adónk kétszer 1%-ról. Az egyháznak felajánlható első 1%-ot nem lehet külön Görögkatolikus Egyháznak felajánlani, hanem összefoglalóan a Katolikus Egyház nevére lehet felajánlani a 0011-es számra. Fontos, hogy mindenki rendelkezzen erről az 1 %-ról, az is, akinek a kedvezmények miatt esetleg nincs is jövedelemadója, mert a „nullás” felajánlás is számít.
 11. Ami közvetlenül bennünket, Rákosmenti Görögkatolikusokat érint, az a második 1%, mely külön nekünk is felajánlható, a „Szent Cirill és Metód Alapítvány” nevére. Az alapítvány adószáma: 18052576-1-42.
 12. Folytatjuk a gyűjtést az ukrajnai háború áldozatainak megsegítésére. Pénzbeli adományainkat a kihelyezett kosárba is be lehet dobni, illetve közvetlenül is át lehet utalni az egyházmegye gyűjtő-számlájára. Egyéb dolgok adományozására – is lehetőség van. Ezzel kapcsolatban Madainé Etát, „egyházközségi karitász vezetőt” lehet megkeresni. (06-30/9-001-038)

 

Figyelem! Kárpátalján élők megsegítésével kapcsolatos lehetőségekről itt tájékozódhatunk: http://www.nyirgorkat.hu/?q=hir&id=5500&l= és https://gorogkatolikus.hu/adomanyok.html

Legújabb bejegyzések

Templombúcsú

Az idei templombúcsúnkat október 3-án tartjuk. A szertartás után közös ebédre mindenkit nagy szeretettel várunk a templomudvaron, melyhez süteményeket és italokat is hozhatunk, hogy a közös együttlét örömében egymást is megvendégelhessük.

Letölthető szertartások

A szertartások digitális szövegei a  Gödöllői Görögkatolikus Parókia honlapjáról tölthetőek le.