1. A mai Szent Liturgián gyűjtött perselyt a KARITÁSZ javára fogjuk beküldeni.
  2. Kedden és pénteken reggel 8 órától Szent Liturgiát végzünk.
  3. Szerdán este 5 órától a szokásos imaóra lesz.
  4. Szombaton este 6 órától vecsernyét végzünk.
  5. Mához egy hétre, vasárnap a szertartásokat a szokott rend szerint fogjuk végezni: 8-tól Pécelen végzünk Szent Liturgiát. ½ 10-től Rákoscsabán utrenyét, majd ½ 11-től Szent Liturgiát végzünk.
  6. Jövő vasárnap délután 3 órakor a Rákosmenti Advent keretében a kerület főterén fogjuk elvégezni a vecsernyét. A vecsernye után – ugyancsak a főtéren – egyházközségünk kórusa fog egy rövid koncertet adni.
  7. A hétfő esti torna a vírushelyzet fokozódása miatt elmarad.
  8. Tegnap délelőtt „Ikonfestő kör” tartott összejövetelt a parókián. Jövő szombaton ismét bárkinek lehetősége van bekapcsolódni az ikonfestő kör munkájába. Szombat délelőtt 10-12 között ismét minden érdeklődőt vár Laczkó Anita.

Rendelkezés a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

Az állami iránymutatásokat követve templomainkban november 21-étől újabb rendelkezésig minden szertartáson kötelező a szájmaszk viselete. Ez vonatkozik a szolgálattevőkre is, amely alól az énekes szolgálatot végzők a kivételek (pap, diakónus, kántor). De tömjénezéskor és áldoztatás idején a papnak és diakónusnak is viselnie kell a szájmaszkot.

Ugyanez vonatkozik a gyóntatásra is, amelyet lehetőleg szabad térben vagy legalábbis jól szellőztethető helyiségben kell végezni.

Kötelező a fertőtlenítőszer használata a templomba való belépéskor, illetve a papnak a már korábban előírt módon a Szent Liturgia egyes részeinél.

Viseljük el ezeket az apró kellemetlenségeket, hogy nagyobb bajt ne okozzunk! Vigyázzunk egymásra!

A hármas ekténiában pedig újra iktassuk be a már korábban alkalmazott, járványra vonatkozó könyörgéseket.

Legfőképpen tehát a Mindenható Istenünkhöz forduljunk segítségkéréssel, de mi is tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a nagyobb baj elkerülésére!

Vatamány Sándor parókus

Legújabb bejegyzések

Templombúcsú

Az idei templombúcsúnkat október 3-án tartjuk. A szertartás után közös ebédre mindenkit nagy szeretettel várunk a templomudvaron, melyhez süteményeket és italokat is hozhatunk, hogy a közös együttlét örömében egymást is megvendégelhessük.

Letölthető szertartások

A szertartások digitális szövegei a  Gödöllői Görögkatolikus Parókia honlapjáról tölthetőek le.