1. A mai perselypénzt a Misszió javára küldjük be.
  2. Ma este nem végzünk Vecsernyét.
  3. Szerdán este 5 órától a szokásos Imaóra lesz.
  4. Pénteken este ½ 6-tól Parakliszt, utána, 6 órától Szent Liturgiát végzünk.
  5. Szombaton este 6 órától Vecsernyét végzünk.
  6. Mához egy hétre, vasárnap a szertartásokat a szokott rend szerint fogjuk végezni: 8-tól Pécelen végzünk Szent Liturgiát. ½ 10-től Rákoscsabán Utrenyét, majd ½ 11-től Szent Liturgiát végzü
  7.  Jövő vasárnap este 6 órától Vecsernyét végzünk.
  8. Ismét beindítottuk a női tornát. Hétfő este negyed 6-tól a „60+”-s korosztályt, 6 órától a „60 -”-os korosztályt várja Zajáczné Andrea egy kis közös mozgásra, a templommal szembeni házban, az alagsorban.
  9. Közeledik november 1. Noha ez a római katolikusok „Mindenszentek ünnepe”, de azért mi is imádkozunk elhunyt hozzátartozóinkért. November 1-én, hétfőn délután 1 órától Gyömrőn, 3 órától Pécelen imádkozunk a temetőben. Rákoscsabán a templomban fél 6-tól Szent Liturgiát, utána pedig Parasztázt végzünk elhunyt szeretteinkért. Aki szeretné, hogy az ő hozzátartozóiért is imádkozzunk, azok az elhunyt hozzátartozóinak a névsorát a jövő vasárnapig adja le!
  10. Kocsis Fülöp érsek úr elmúlt vasárnap megnyitotta a Metropóliai szinodusra való felkészülési időszakot. Ezzel kapcsolatban az alábbi szöveggel fordul a metropólia minden tagjához: „A Ferenc pápa által meghirdetett szinódusi út egyházmegyei szakasza október 17-én megkezdődött a mi főegyházmegyénkben is. Ahhoz, hogy meghalljuk a Szentlélek szavát, hogy merre akarja irányítani Egyházunk életét, elsősorban mindnyájunknak őhozzá kell fordulnunk. Arra kérem a Görögkatolikus Metropóliánk minden tagját, hogy ebben az időszakban, október 17. és a következő év húsvétja: április 17 között minden nap imádkozza el a Szentlélekhez szóló imádságunkat, a Mennyei Király-t. Akikben nagyobb buzgóság van azok akár az egész „szokásos kezdetet” is végig imádkozhatják a Mennyei Királytól a Miatyánkig. Ezt a mindennapos imádságunkat lehet egyénileg, családban vagy nagyobb közösségben együtt imádkozni. Ezáltal tesszük magunkat nyitottá arra, hogy meghalljuk a Szentlélek szavát, hozzánk intézett üzenetét. Így remélhetjük, hogy a szinódusi kérdésekre adott válaszaink nem csak egyéni vélemények lesznek, hanem a Szentlélek üzenete.

Vatamány Sándor parókus

 

 

Legújabb bejegyzések

Templombúcsú

Az idei templombúcsúnkat október 3-án tartjuk. A szertartás után közös ebédre mindenkit nagy szeretettel várunk a templomudvaron, melyhez süteményeket és italokat is hozhatunk, hogy a közös együttlét örömében egymást is megvendégelhessük.

Letölthető szertartások

A szertartások digitális szövegei a  Gödöllői Görögkatolikus Parókia honlapjáról tölthetőek le.